Poslovanje / Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji spletne trgovine LarisalUllaLa d.o.o. na spletni strani www.larisalulalla.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino LarisalUllala (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje LarisalUllaLa d.o.o., Vukovski dol 59, 2221 Jarenina,  matična številka: 8978786000, davčna številka: SI81694342. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine LarisalUllaLa, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med LarisalUllaLa in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.  1. Registracija


Uporabnik spletne trgovine LarisalUllaLa, se pred oddajo naročila na spletni strani registrira. Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Z registracijo na spletni strani www.larisalullala.com se uporabnik strinja s prejemanjem oglasnih sporočil po e-pošti oz. preko navadne pošte. Uporabnik se strinja, da se njegove podatke, ki nam jih je posredoval ob registraciji, obravnavamo za interno obdelavo. Obravnavali jih bomo zaupno v skladu z zakonom in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. 1. Dostopnost informacij


Ponudnik (v nadaljevanju LarisalUllaLa) se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
 • bistvene značilnosti storitev in blaga
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 1. Naročilo


Kupoprodajna pogodba med LarisalUllaLa  in kupcem je v spletni trgovini LarisalUllaLa sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi oddajo naročila na spletni strani www.larisalullala.com. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za LarisalUllaLa kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.


 1. Načini plačila


LarisalUllaLa omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun  podjetja LarisalUllaLa d.o.o.
 • z plačilno kartico


 1.  Izdaja računa


LarisalUllaLa po izvedbi plačila za storitev ali dostavi naročenih artiklov kupcu dostavi tudi račun. V primeru osebnega prevzema akrtiklov na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


    6. Cene


Redna cena označena ob storitvi ali artiklu, je cena posamezne storitve ali artikla v spletni prodaji. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo LarisalUllaLa kupcu omogočil odstop od nakupa. Popusti, promocijske kode kuponov ipd. se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino. 1. Pravica do odstopa od nakupa storitev

V primeru da je storitev ki je bila plačana tudi opravljena potrošnik nima pravice odstopa od pogodbe.

V primeru da storitev ni bila opravljena ima potrošnik  pravico, da v štirinajstih (14) dneh od nakupa storitve  podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Za delno opravljene storitve se vrne le del plačila ki se ni bil izkoriščen.

14 dnevni rok ne velja kadar je pri nakupu stortive naveden drug rok zaradi narave stortivne (naprimer rezervacija boksa na tekmovanju).

 

 1.  Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

V primeru da je storitev ki je bila plačana tudi opravljena potrošnik nima pravice odstopa od pogodbe.

V primeru da storitev ni bila opravljena ima potrošnik  pravico, da v štirinajstih (14) dneh od nakupa storitve  podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Za delno opravljene storitve se vrne le del plačila ki se ni bil izkoriščen.

14 dnevni rok ne velja kadar je pri nakupu stortive naveden drug rok zaradi narave stortivne (naprimer rezervacija boksa na tekmovanju).

 


Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti (LarisalUllaLa d.o.o., Vukovski dol 59, 2221 Jarenina) ali na kontaktni e-naslov larisalullala@gmail.com. Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe.

Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo. Vrnijo se lahko le artikli, ki so nerabljeni in nepoškodovani. Prosimo, da izdelek vrnete v originalni in nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. V primeru vračila, podjetje potrošniku izda račun za stroške pošiljanja in dostave blaga, ki ga je potrošnik vrnil.

 1.  Stvarna napaka


Pravice iz naslova stvarne napake. 37-37c člen Zakon o varstvu potrošnikov, lahko kupec uveljavlja samo pri prodajalcu, priložiti mora kopijo računa, ter pisno obvestilo o napaki in jo natančno opisati. Prodajalcu pa omogočiti da stvar pregleda. 1.  Dobavni rok


Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-7 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, vam bomo dobavni rok sporočili po enem izmed vaših kontaktov.

11. Dostava


Blago se prevzame na Dupleški cesti 313H, 2000 Maribor.12. Cenik dostave


Prevzem blaga  na Dupleški cesti 313H, 2000 Maribor je brezplačen.   1.  Veljavnost ponudbe


Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene na spletni strani www.larisalullala.com se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. 

Veljavnost ponudbe je 3 dni. 1.  Varnost


LarisalUllaLa ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. 1.  Varovanje osebnih podatkov


LarisalUllaLa se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. LarisalUllaLa za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z LarisalUllaLa. LarisalUllaLa navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom ter oglasna sporočila. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Po izpolnitvi naročila se hranijo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 1.  Komunikacija


LarisalUllaLa bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Reklamna oz. oglasna elektronska sporočila LarisalUllaLa bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj LarisalUllaLa bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo LarisalUllaLa izrecno spoštoval.
 1.  Omejitev odgovornosti


LarisalUllaLa se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da LarisalUllaLa ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo LarisalUllaLa kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla. 1.  Pritožbe in spori


LarisalUllaLa spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. LarisalUllaLa se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s LarisalUllaLa podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 031 417 961 ali po elektronski pošti na larisalullala@gmail.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova larisalullala@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. LarisalUllaLa se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si LarisalUllaLa prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 1.  Pojasnilo


Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, prav tako lahko LarisalUllaLa  brez predhodnega obvestila spreminja te pogoje.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi z SPLOŠNIMI POGOJI POSLOVANJA nas lahko kadarkoli kontaktirate na telefon 031 417 961 ali po elektronski pošti na larisalullala@gmail.com.  1.  Kontaktni podatki


LarisalUllaLa d.o.o., Vukovski dol 59, 2221 Jarenina
Telefon

Tina Bauman Hartner: 031 417 961

Urh Bauman: 041 650 382


SPLETNA STRAN: www. larisalullala.com, e-mail: larisalullala@gmail.com
TRR: SI56 0400 0027 6616 393, Nova KBM 1.  Podatki o podjetju


Matična številka: 8978786000
Ident. Številka za DDV (ID): SI81694342
Zavezanec za DDV: Da

Osnovni Kapital 7500,00 eur 


Pogoji veljajo od 1. januarja 2022 in veljajo za spletno stran www.larisalullala.com