Visoke poletne temperature in prehrana

Visoke poletne temperature in prehrana

Posebaj poleti ko so temperature visoke in se konji več potijo je pomembno da poskrbimo za nadomestitev mineralov, vitaminov in poskrbimo za dobro hidracijo organizma. 

Poskrbite da bodo konji imeli senco v primeru da so v izpustih, kadar pa so v hlevu  naj bo ta zračen. Pomembno je, da konjem vedno zagotovimo čist vir vode. Napajalnike je treba preveriti večkrat na dan in po potrebi očistiti. Kadar konje napajamo z vedri je potrebno vodo večkrat na dan menjati prav tako je pomembno da se vedra ob vsaki menjavi vode temeljito očistijo, da s tem zmanjšamo rast alg in drugih mikroogranizmov ki se lahko pojavijo. 

Konji naj imajo vedno na razpolago visokokvaliteno sol, k boljšemu počutju pa bomo pripomogli tudi tako, da en obrok vsaj nekajkrat na teden nadomestimo z kvalitenim mashom. Mash bo pripomogel k boljši hidraciji, dobremu počutju in boljši telesni kondiciji. 

Fibre Mash  je inovativna, prehransko uravnovešena mešanica, ki se hitro napije z vodo.  To v toplih dneh in po težkem delu pripomore k boljši  hidraciji organizma. Vsebuje tudi optimalno količino essencialnih vitaminov in mineralov in lahko ob rednem hranjenju izboljša telesno kondicijo in zaradi vsebnosti Biotina blagodjenje vpliva na kvaliteto kopit. 

Mash naj nadomesti en dnevni obrok. Naprimer večerja. Priprava je enostravna. Mash prelijete z mlačno vodo, ga pustite 15 minut da se sestavine dobro napijejo in ga ponudite. Zaradi izredno dobrega okusa in strukture je to priporočljiv obrok ne samo za športne konje ampak tudi za seniorje ki imajo probleme z žvečenjem, izbirčne jedce, konje ki se težko zredijo ali konje ki potrebujejo zdravila (zdravila zmešate v Mash in konj bo zaradi dobrega okusa Mash-a z veseljem pojedel obrok in s tem tudi zdravilo).

Mash vsebuje  esencialne aminokisline, zaradi česar se povečata tako teža kot kondicija. Laneno olje izboljšuje kakovost dlake, dolgo rezana stebla lucerne pa boljšajo prebavo in povečujejo izkoristek zaužitega. Proizvod je mešanica naravnih sestavin in ne vsebuje  barvil in umetnih arom ter bo idealen dodatek k preharni med poletjem. 

Preberite več o Fibre Mash-u in HImalajski soli v naši spletni trgovini ali nas za dodatne informacije pokličite na 031 417 961